-

 

Het programma

Het programma richt zich op blijvende verandering van uw leefstijl. U krijgt inzicht in wat Diabetes Mellitus type II is en wat u er zelf aan kunt doen om te voorkomen dat er blijvende schade aan uw gezondheid optreedt. U leert wat gezonde voeding is, we begeleiden u bij het sporten en wij helpen u bij de gedragsverandering die nodig is om uw doel te bereiken.
Gedurende 12 maanden wordt u begeleid in groepsverband door een diëtist, gedragstherapeut en een fysiotherapeut. Met uw inzet, de kracht van de groep en onze begeleiding kunt u uw dagelijks eet- en beweegpatroon positief veranderen. 

 

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor mensen met een gezondheidsrisico verband houdend met Diabetes Mellitus type II. 

 

Waar bestaat het programma uit?

• 12 bijeenkomsten, 1 x per week, onder begeleiding van diëtist en/of therapeut
• 2 individuele sessies: met diëtist of therapeut
• 12 weken, 2 x sporten per week, onder begeleiding van de fysiotherapeut
• 5 bijeenkomsten om het resultaat vast te houden, verdeeld over een jaar

Wat weet u na afloop en wat kunt u?
• U heeft geleerd wat een gezonde manier van eten is
en weet hoe dit uw gezondheid beïnvloedt
• U heeft ervaren hoe het is om regelmatig te bewegen
• U weet wat u hindert bij het bereiken van uw doel en
heeft geleerd hier mee om te gaan

 

Verwijzing

U heeft voor de diëtist een verwijzing van de huisarts nodig. 

 

Wat kost het

De kosten voor het totale pakket bedragen € 220,-. Betaling is maximaal 6 maandelijkse termijnen. Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering kan een deel van de kosten vergoed worden. 

 

Vragen/Aanmelden

Voor vragen stuur een mail naar diabetestelijf@gmail.com
Aanmelden kan via: diabetestelijf@gmail.com

 

Waar vindt de cursus plaats?

De bewegingstherapie wordt gegeven onder leiding van fysiotherapeuten John Labrie en Travis Metten bij Body Solutions, Baden Powellweg 4 in IJsselstein.
De bijeenkomsten gedragsverandering en voedingslessen, onder leiding van gedragstherapeut Marianne van der Meulen en diëtist Lydia Schotema, vinden plaats bij Diëtistenpraktijk Lydia Schotema op Panoven 13, IJsselstein.

 

Wie zijn wij?

Mijn naam is John Labrie. Mede-eigenaar van Body Solutions Fysiotherapie. Ik ben sport-, fysio-, manueeltherapeut. Met mijn jarenlange ervaring in duursport (triatlon en marathonlopen) probeer ik mensen bewust te maken van het belang van sporten voor een gezond leven. Mijn interesse strekt zich uit van het behandelen en begeleiden sporters met sport gerelateerde klachten tot het behandelen van klachten die zijn veroorzaakt door een verstoring in de belasting - belastbaarheid. Naast fysiotherapie, organisatie en actieve sportbeoefening (duursporten en golfen) draag ik zorg voor de (para) medische begeleiding van Polsstok Bond Holland. Ook ben ik direct betrokken bij een samenwerkingsverband met Bodyrun (looptrainingen) en Body Business (fitness)

Mijn naam is Travis Metten. Ik ben fysiotherapeut bij Body Solutions Fysiotherapie.
Vanaf jongs af aan ben ik met sport bezig ( Voetbal; jeugd PSV ). Mijn doel is om mensen bewust te laten worden van de mogelijkheden van sporten. Wat het voor positieve inbreng kan geven op de kwaliteit van leven. Ik vind het belangrijk dat mensen zelf een duidelijk beeld krijgen van hun grenzen wat betreft de fysieke mogelijkheden ( belasting – belastbaarheid ). 

Mijn naam is Marianne van der Meulen en al heel lang geïnteresseerd in het gedrag van mensen. Sinds 2006 help ik als coach mensen o.a. om te gaan met grote onzekerheid, Burn out klachten, angsten zoals vliegangst, keuzes maken in je leven, omgaan met conflicten. Ik gebruik daarbij diverse methoden, zoals NLP, kernkwadranten, cognitieve gedragstraining. Zelf heb ik een aantal jaren medicijnen gebruikt tegen Diabetes 2, maar door een verandering in leefstijl is dat nu niet meer nodig. Ik weet dus dat het kan! En ik weet hoe moeilijk het is.

Mijn naam is Lydia Schotema. Ik ben diëtist en heb mijn eigen praktijk in IJsselstein. Hiervoor ben ik werkzaam geweest als diëtist in Amsterdam en heb ik les gegeven aan studenten Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn hele leven ben ik al met voeding bezig geweest. Al vroeg wist ik dat ik er iets mee wilde gaan doen, dat het onderdeel van mijn werk moest gaan worden. Ik vind het belangrijk om tijdens mijn advies uit te leggen wat er in het lichaam gebeurd, zodat men snapt waarom het verstandig is bepaalde voedingsgewoonten te veranderen. Hierdoor wordt het vaak ook gemakkelijker om bewustere keuzes te maken, zeker als het bijvoorbeeld gaat over Diabetes type II.