“Je voedingspatroon gooi je niet in één keer om.
Dat gaat in kleine stapjes. 
Lydia luistert goed, ze denkt met je mee en ze komt met adviezen waar je wat aan hebt. Bovendien is ze ook nog eens aardig.
Dat praat een stuk gemakkelijker.”

Arnoud van Soest, Diemen

 

Het belang van kwaliteit

De diëtist is de specialist op het gebied van voedings- en dieetadvisering die mensen professioneel begeleidt bij hun voedingsvragen en voedingsproblemen.


Diëtetiek is een wettelijk beschermd beroep 

Niet iedereen mag zich diëtist noemen! De titel “diëtist” is wettelijk beschermd. Om de naam diëtist te mogen gebruiken, moet eerst de vierjarige Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond worden.

De diëtist kan als geen ander de achtergronden van een aandoening en de wetenschappelijke benadering van voedingsbehoeften vertalen in termen van voedingsmiddelen. De diëtist kan zowel dieetadvies (met medische indicatie) als voedingsadvies (preventie) geven.


Kwaliteit in de praktijk

Diëtistenpraktijk Lydia Schotema schrijft geen strenge diëten voor maar zal juist in overleg met jou een haalbaar, praktisch en lekker voedingsplan opstellen. Met andere woorden: al onze kwaliteiten verwerken we in het voedingsplan, maar houden ook rekening met jouw wensen.  
 

Kwaliteit van de praktijk

  • Diëtistenpraktijk Lydia Schotema werkt volgens de beroepscode en gedragsregels van de NVD.
  • Diëtistenpraktijk Lydia Schotema staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici om zodoende de kwaliteit van het beroep diëtist te waarborgen.
  • Wij, paramedici, worden periodiek beoordeeld op onze wijze van werken en moeten bovendien aantonen dat wij bij- en nascholingen volgen, o.a. door geaccrediteerde Post-Hbo-cursussen.
  • Wij volgen nascholingsprogramma’s en houden continu onze vakliteratuur bij.


Vertrouwelijkheid van jouw gegevens

Alle cliëntgegevens worden vertrouwelijk behandeld en beschermd volgens de richtlijnen Wet Bescherming Persoonsgegevens.