De sessies met Lydia waren altijd gezellig!!
Je kan lekker je gang gaan en alles is heel ontspannen. De meid heeft je altijd snel door en weet daar goed op in te spelen. Erg fijn. Ook weet ze je goed te motiveren door je er regelmatig op
aan te wijzen dat jouw levensstijl schadelijk is/kan zijn voor je lichaam. Prachtig. Heerlijk. Ik heb veel
aan haar gehad en mis haar al een beetje...
Gelukkig is dit de 21e eeuw en bestaat er e-mail


Soumaya Bazi, Osdorp

 

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek, of consult, duurt 60 minuten. We maken dan kennis en graag wil ik meer weten over je leefgewoonten, persoonlijke situatie, huidige voedingspatroon, klachten en hulpvraag.

Met deze informatie kan ik samen met jou een persoonlijk voedings-of dieetadvies en behandelplan opstellen. Als je het fijn vindt, kunnen we een voorbeelddagmenu maken. Verder krijg je belangrijke informatie mee ter ondersteuning van jouw voedingsadvies, zoals folders, brochures en eigen materiaal.


Vervolgconsulten

Vervolgconsulten duren meestal 30 minuten. We gaan dan dieper in op de voeding en op het toepassen van jouw persoonlijke voedingsadvies. Samen kijken we welke doelen voor jou haalbaar zijn en waar jij je prettig bij voelt.
Mocht het nodig zijn, dan stel ik het advies bij, maar we houden het doel wel goed voor ogen!

Wat heel belangrijk is, is dat je meer kennis krijgt van voeding. Hierdoor krijg je inzicht wat je wel en niet moet kopen, hoe je het beste je maaltijden kan samenstellen en wanneer je het beste iets kan eten.

Je leert hoe je zelf verantwoorde keuzes kunt maken en toch heerlijk eet. De begeleiding bestaat meestal uit meerdere consulten. Dat hoeft niet altijd bij ons in de praktijk te zijn. Het is ook mogelijk een telefonisch consult af te spreken.

Hoe lang we je gaan begeleiden verschilt per situatie. Verschillende aspecten spelen een rol: Wat wil je zelf bereiken? Wat is noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een specifiek ziektebeeld? Hoe goed houd je je aan het voedingsplan? Hoe reageert je lichaam op het gewijzigde eet- en leefpatroon?


Huisbezoek

Ben je slecht ter been of om andere redenen fysiek niet in staat om naar de praktijk te komen, dan is het mogelijk om een consult aan huis af te spreken.


Rapportage naar de verwijzer

Indien je bent doorverwezen door de (huis)arts of specialist, dan ontvangt deze aan het begin en aan het einde van de begeleiding een schriftelijk rapportage.