__

 

Onze werkwijze


Individuele begeleiding

In het begin gaan wij uw patiënt individueel begeleiden. Wij hebben speciaal voor u een blok met verwijzingsformulieren ontwikkeld. Zeer praktisch voor u, duidelijk voor ons en prettig voor uw patiënt! 

Ook is het mogelijk om de patient verder te begeleiden tijdens de groepsbegeleiding wanneer er sprake is van een meerwaarde. 
 

Groepsbegeleiding

Tijdens de groepsbegeleiding kunnen patiënten elkaar steunen door ervaringen te delen, elkaar tips geven en elkaar stimuleren om door te gaan. In de groepsbegeleiding geven wij voorlichting en cursussen in samenwerking met andere zorgprofessionals. Op dit moment is onze groepsbegeleiding vooral gericht op patiënten met overgewicht. Voor hen is het vaak stimulerend om samen met anderen af te vallen. In het komend jaar gaan we ons ook richten op voorlichting voor andere patiëntengroepen. 
 

Met onze aanpak houden patiënten het goed vol

Zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding zijn grotendeels gericht op gedragsverandering. De patiënt krijgt geen streng dieet, maar zal, met behulp van de voedingsadviezen, een nieuw en gezond eet- en leefstijl aanleren.

We werken hiernaartoe door haalbare doelen te stellen die op de lange termijn vol te houden zijn.
 

Heeft u nog vragen?

Indien u nog vragen heeft kunt u middels onderstaande mogelijkheden contact opnemen
met Lydia Schotema:

Telefonisch op 06-55754248 of per e-mail: lydia@dietistenpraktijklydiaschotema.nl