Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Samen werken aan verbetering,
voor jou!

Kosten en voorwaarden

Hoe zit het eigenlijk met de kosten voor een diëtist? Wat betaal je zelf en wat wordt eventueel vergoed door je verzekeraar? Het is natuurlijk belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden qua kosten en voorwaarden. Dan kan jouw traject zo zorgeloos mogelijk verlopen.

Vergoeding verzekeraars

Diëtistenpraktijk Lydia Schotema heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Er wordt 3 uur dieetadvies vergoed vanuit de basisverzekering. Overige afspraken zitten, afhankelijk van de verzekering, in het aanvullende verzekeringspakket. De kosten die we bij je verzekeraar in rekening brengen komen in eerste instantie ten laste van je verplichte eigen risico.

Specifiek dieetadvies bij Diabetes Mellitus type II, COPD en CVRM worden bekostigd uit de zogenoemde Ketenzorg. Deze kosten worden niet door de zorgverzekeraar betaald en worden daardoor ook niet verrekend met het eigen risico.

Geen doorverwijzing?

De diëtist is voor iedereen direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat je op eigen initiatief een afspraak kunt maken. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de Directe Toegankelijkheid Diëtetiek. CZ zorgverzekeraar vergoedt het niet en hiervoor is een verwijzing wel noodzakelijk.

Kosten bij verhindering

Ben je verhinderd? Geef dit dan minimaal 48 uur voor de afspraak telefonisch of per e-mail aan ons door. Meld je de afspraak niet op tijd af, dan zijn wij genoodzaakt de kosten van het consult in rekening te brengen. Deze rekening kun je niet bij je zorgverzekeraar indienen.

"Sinds 2 jaar ben ik bij Lydia Schotema onder behandeling . Allereerst als diabeet . Mijn ervaring is dat zij goede adviezen geeft m. n hoe je je eetgedrag kunt veranderen en dat het niet altijd duur hoeft te zijn , bewijst zij wel ! Toen ik door omstandigheden het Fodmap arme dieet moest volgen was zij voor mij een prettige ondersteuner en vraagbaak ! Eerst frequent , nu wat minder ! Maar nog steeds ga ik graag naar haar toe. "  - Ton