Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Samenwerken aan verbetering,
voor jou!

Stappenplan

Misschien heb je alleen advies nodig, prima! Dan help ik je zo snel mogelijk op weg. Is er een intensievere begeleiding nodig, dan maken we een plan dat bij jou en de urgentie van je probleem past. Uiteraard zorgen we ervoor dat jouw voedingspatroon lekker, gezond en verantwoord is opgebouwd.

1. Het eerste gesprek

Heb je moeite om het juiste voedingspatroon te vinden in je drukke bestaan? Heb je onder- of overgewicht of een ziektebeeld zoals diabetes, de ziekte van Crohn, PDS of een bepaalde voedselallergie? Wij helpen je graag.

Na een eerste contact per telefoon of e-mail ontvang je een bevestiging van de afspraak samen met een aantal formulieren, waaronder een intakeformulier, eetdagboekje en de algemene voorwaarden. Ook vragen we je om alvast het ‘eetboekje’ in te vullen. Een soort dagboek dat jou en ons inzicht geeft in je voedingspatroon. Daarna volgt de eerste afspraak: een open en persoonlijk kennismakingsgesprek. We bespreken je leefgewoonten, persoonlijke situatie, huidige voedingspatroon, klachten en hulpvraag. Met deze informatie stellen we samen een persoonlijk voedings-of dieetadvies en behandelplan op.

Ben je doorverwezen door de (huis)arts of specialist? Dan ontvangt deze aan het begin en aan het einde van de begeleiding een schriftelijke rapportage. Uiteraard gaan we in vertrouwen om met jouw gegevens.

step-1.svg

2. Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten gaan we dieper in op de voeding en op het toepassen van jouw persoonlijke voedingsadvies. We bekijken welke doelen voor jou haalbaar zijn en waar jij je prettig bij voelt.
In het juiste tempo. Te beginnen met de juiste kennis over voeding. Want hoe meer kennis je hebt, hoe gemakkelijker het wordt om goede ingrediënten te kopen, heerlijke maaltijden samen te stellen en in het juiste patroon te eten.

De vervolgconsulten vinden plaats in onze praktijk. Ben je slecht ter been of om andere redenen fysiek niet in staat om naar de praktijk te komen, dan is het uiteraard mogelijk om een consult aan huis af te spreken. Hier heb je wel een verwijzing van je huisarts voor nodig. Ook een telefonisch consult is mogelijk. Precies zoals jij het wilt.

step-2.svg

3. Aan de slag

Tussen de afgesproken consulten door ga je zelf aan de slag. We leren je om verantwoorde keuzes te maken en deze toe te passen in je dagelijkse ritme.

Dit kan lastig zijn, maar ook op moeilijke momenten of bij vragen kun je om hulp of advies vragen. Om even kort te sparren of gewoon voor dat beetje extra motivatie. Uiteraard altijd vertrouwelijk, met de juiste dosis humor, gedreven en vol kennis over voeding.

house.svg

4. Resultaat

Hoe lang we je begeleiden verschilt per situatie. Verschillende aspecten spelen daarbij een rol. Wat wil je zelf bereiken en wat is noodzakelijk? Hoe goed houd je je aan het voedingsplan? Hoe reageert je lichaam op het gewijzigde eet- en leefpatroon? Heb je bijvoorbeeld een specifiek ziektebeeld, dan kan begeleiding voor een langere periode noodzakelijk zijn. Of misschien heb je juist behoefte aan extra handvatten op specifieke momenten.

We stoppen zodra het beoogde resultaat is bereikt en jij tevreden bent. Want pas dan zijn wij ook tevreden.

step-4.svg

"De begeleiding bij Lydia ervaar ik als persoonlijk en professioneel. Lydia stelt mij met een open en nieuwsgierige houding op mijn gemak. Lydia is op haar vakgebied deskundig en weet mij van het juiste advies te voorzien. Ik waardeer haar extra inspanning en handaanreiking zeer op prijs. Ze luistert goed en denkt mee waardoor ik me gehoord en gerespecteerd voel. Dank Lydia voor je goede zorgen." - Azar